Stränder

Korfu har många fina stränder. I norr och väster hittar du flest sandstränder, medan stränderna på östkusten främst består av klappersten. Öns finaste strand, Kassiopi, ligger vid fiskebyn med samma namn, ungefär tre mil norr om Korfu stad.

Agios Gordios - Black rock beach
En populär sandstrand på västra Korfu med riktigt fin sand. Agios Gordios är en aktiv strand med mycket folk bland solsängar, parasoller och vattensporter. Håll dig på den högra delen av stranden, den vänstra är stenigare och svårare att komma ner i vattnet på.

Avlaki
I bukten mellan Kassiopi och Agios Stephanos ligger en liten, lugn klapperstensstrand. Det är lätt att ta sig till hit, Avlaki ligger på gångavstånd från Kassiopi. Kommer du hit med bil eller moped går det fint att parkera nära ena sidan av stranden, och du når vattnet utan trappor. Av någon anledning är det få som hittar hit, så har du tur kan du få stranden helt för dig själv och njuta av det klara vattnet med fantastisk snorkling. Strandens stenar är inte de skönaste att gå på, så ett par badskor är bra att ha med sig. Börjar det kurra i magen så finns det två tavernor att välja på, som båda också erbjuder solsängar på stranden.

Paleokastritsa
Paleokastritsa, på Korfus västkust, har tre olika bukter med stränder nära byn. Den vackra huvudstranden, med samma namn som byn, rymmer både barnfamiljer och par och har flera trevliga restauranger att välja mellan. Ovanför viken med det helt kristallklara vattnet vilar klostret Theotokos på en av höjderna. Tar du dig upp till klostret har du en fantastisk utsikt över strand, skogar och hav. Letar du efter lite lugnare stränder, når du också två mindre sandstränder med taxibåt från Paleokastritsa.

Glyfada
I den lilla orten Glyfada på västkusten, en mil nästan rakt över ön från Korfu stad, ligger en av de mest populära stränderna på Korfu. Den stora sandstranden, som ligger omringad av grönskande berg, har fantastiskt fint vatten och stoltserar med blå flagg. Vid stranden, som kan bli lite stökig under högsäsong, finns gott om solsängar, tavernor och vattensporter.

Nissaki
Den här lilla stranden, som inte ska förväxlas med det stora hotellkomplexet Nissaki Bay lite längre norrut, är den charmigaste stranden på lagom bil- eller mopedavstånd från turistorterna Gouvia och Dassia nära Korfu stad. Det är en liten klapperstensstrand som snabbt blir full, men i början och slutet av säsongen brukar det inte vara några problem att få plats. Precis bredvid stranden ligger Mitsos taverna med god mat och härlig vy över havet.

Sidari & Canal d'Amour
I Sidari på den norra kusten finns två stora, långgrunda sandstränder omgivna av häftiga sandstensklippor. På sidan där vattenparken ligger är stranden lite smalare och lugnare, även om det finns vattensporter här med. Längs båda stränderna finns restauranger, kaféer och snack bars att välja mellan om du blir hungrig.

En bit västerut från Sidari hittar du också Canal d'Amour, som är något av ett naturfenomen med sin karga skönhet och flera undersköna badvikar. Platsen har fått sitt namn av legenden som säger något i stil med att du får evig kärlek om du simmar genom kanalen med din älskade. Tyvärr finns inte den ursprungliga kanalen kvar längre, och idag är man oense om vilken som är dagens kärlekskanal (vilket inte minst alla olika skyltar till "den äkta" stranden tyder på). Vill du vara på den säkra sidan när det gäller kärleken, får du simma i alla kanaler som finns kvar. Missa inte att klättra upp på höjden till höger om viken och titta på utsikten!

Yaliskari
Den fridfulla lilla stranden Yaliskari ligger strax söder om Pelekas på västkusten. Stranden är vackert belägen, med omgivande pinjeträd som klättrar ner för klipporna mot det turkosa vattnet. Här är lugnt och stilla, med en liten taverna att äta lunch på.

Prisvärda resor till Korfu >>