Fler resmål

Här har vi samlat tips på fler resmål runt om i världen.

Malaga på Spanska sydkusten
Det som är Malagas kanske främsta fördel är att staden har ett väldigt bra klimat under i stort sett hela året. Hit kan man åka för att få sol på näsan även i januari, även om vädret förstås är mer osäkert under vintermånaderna. Staden har ett trevligt utbud av allt man kan önska sig. Det finns också stränder i närheten av staden som duger gott åt ett dopp eller två.

Gdansk vid Östersjökusten
Gdansk är en stad som kombinerar stadsliv med strandliv. Med sitt läge vid kusten så är Gdansk och dess grannar Gydynia och Sopot utmärkta städer att besöka om man vill ha allt som en storstad har att erbjuda tillsammans med möjligheten att bada i havet.

Mysiga lilla Nerja
Om Malaga är en storstad med allt vad det innebär, så är Nerja som ligger en timmes bilfärd från Malaga, mer en by. Här är det mesta småskaligt, det saknas höghus och tempot är behagligt lugnt. Hit åker man om man främst vill fokusera på sol, bad, avkoppling och att strosa bland mysiga gränder.

Blomstrande Madeira
Madeira är ön som passar för dig som gillar att röra på dig under semestern, här finns vandringsleder med olika svårighetsgrad och det finns också möjlighet att utöva olika så kallade extremsporter här. Ön erbjuder mycket att upptäcka och en av de allra trevligaste bekantskaperna på Madeira är dess huvudort Funchal.

Strandparadiset Skiathos
Om man gillar Grekland kommer man utan tvekan att tycka om Skiathos. Ön som har en av de kortaste landningsbanorna i Europa är en rätt liten ö som bara har en "riktigt" ort i form av Skiathos stad. Men på den här lilla ön finns det massor av stränder att utforska. Bussarna som går på ön har sina busshållplatser vid många av stränderna.